rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2021. június 27.

Heli Holiday Balatonkeresztúron
EMH Fun Fly freestyle verseny

Most szombaton volt a Heli Holiday és az EMH Fun Fly freestyle verseny a Balatonkeresztúr Repülőtér jóvoltából a Balaton mellett. A pilóták és az érdeklődők annak ellenére szép számban jöttek el, hogy a közvetlen közelben senki sem lakik, végre Magyarországon is elindult a vidéki helis élet.

Heli Holiday Balatonkeresztúron

Az időjárás kissé szelesen indult, de az előrejelzések nem jöttek be: a szélviharok, zivatarok elkerültek minket, és még a beígért hőmérséklet-csökkenés sem éreztette hatását, úgyhogy meleg volt, nagyon meleg.

A helyszín nagyszerű volt, Józsi bácsi a reptérparancsnok nagyon közreműködő ember, a környezet ideális, a vendégszeretet nagyszerű és a kemping hangulatos. A Balaton pedig séta távolságra. Ha a járványmizériának vége, ide még egészen biztosan visszatér a csapat, de nem egy napra, hanem legalább egy hosszú hétvégére.

A reggel egy picit döcögősen indult kevesen voltak, de délre a csapat nagyjából összeállt. A repülésekben minimális szünet volt, egész nap repült valaki. Még Ausztriából is volt résztvevő: Matthias Neubauer az osztrákok nemzeti bajnoka, de az ismert nevek közül például Beck Gábor, Győri István, Gyenes Gergő, Nagy Krisztián és persze a Feri, Eberling Ferenc sem maradt távol. Ők alkották a versenyző pilóták sorát is.

Második alkalommal került megrendezésre az EMH Fun Fly, ami egy nézői tetszésindexen alapuló freestyle verseny. Vagyis a cél, hogy a pilóták a pontozó nézőket lenyűgözzék. A pilótáknak erre három percük van. Ha törés van, a második perc után már értékelt az eredmény, előtte a "sárga kártya" aktiválható, és a kör újra repülhető. Ez versenyenként minden pilótának egyszer adott eszköz a kezében. A nézők 1-10 között pontoznak, amely pontokat aztán átlagolunk. A verseny végeredményét a legjobb kör eredménye adja. 

Így alakult ki a verseny végeredménye is

  1. Matthias Neubauer
  2. Nagy Krisztián
  3. Erberling Ferenc
  4. Beck Gábor
  5. Gyenes Gergő
  6. Győri István

A részletes pontozás és az összesített eredmények PDF formátumban.

A nap első felében "csak" egy törés volt, aztán a délután folyamán elkezdett törni a technika. Sok törés volt, Krisztián például három géppel négyszer tört. Hogy ez a meleg, a bevállalás vagy egyéb okokra vezethető vissza, hát az már sosem fog kiderülni. Viszont a remek hangulatot az ott készült fényképek is tanúsítják.

Ennek ellenére egy igen jó hangulatú napot zártunk, a következő körben Pásztoriban találkozunk egy hónap múlva.