rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2021. július 28.

Akadozik az rchelicopter.hu elérhetősége

Két napja tudunk arról, hogy az rchelicopter.hu oldalai nagyon lassan töltődnek be, sok esetben a képgalériák megnézése is iszonyatosan nehéz, lassú. A hibakeresést megkezdtük és a következőre jutottunk.

Akadozik az rchelicopter.hu elérhetősége

Ilyen esetekben először várjuk a csodát: amíg az oldal elérhető, de lassú, bízunk a helyreállásában, mert ezek jellemzően átmeneti gondok. De tegnap este elfogyott a türelem, és megkezdődött a nyomozás. Az infrastruktúrát üzemeltető rendszergazda nem talált hibát. A kiszolgáló webszerverek ellenőrzése sem eredményezett semmi kézzelfoghatót, így tegnap este a rendszer teljes újraindításra került (közel 1 éves üzemidő után). A helyzet az újraindítás után javult, de nem lett jó, ma reggelre meg a katasztrofális szintet is elérte. De végezetül megtaláltuk a hiba forrását, és hát az nem túl jó.

Sajnos semmit nem tudunk a hibával kezdeni, az nem nálunk, és nem a kolokációt biztosító partnernél van, hanem valahol egészen máshol. Ennek következtében az oldal elérhetőségének problémája csak bizonyos szolgáltatók által nyújtott Internet-kapcsolat esetén áll fenn, más kapcsolatokon keresztül minden rendesen működik. Ez idáig úgy látszik, hogy a Telekom magyar hálózatáról az oldal nehezen érhető el, de az összes általunk tesztelt külföldi irányból jól működik. A Vodafone mobilhálózatából is hibátlanul üzemel minden. 

Ennek alapján egyes szolgáltatók esetén a hiba fennállhat, tudunk róla, csak éppen semmit nem tudunk vele kezdeni.  A hiba szerintünk valahol itt van (vagyis az útválasztón múlik, hogy ez jelentkezik-e vagy nem):

 

Ha azt tapasztalod, hogy az oldal nehezen vagy egyáltalán nem jön be, akkor - ha megteheted - válts másik kapcsolatra, például mobilhálózatra. Reméljük, a szolgáltatás előbb-utóbb helyre áll.