rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2021. augusztus 12.

Modellezőnap az Aeroparkban

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az Aeropark modellezőnapja, amelyen a nagyvasak mellett a repülőmodellek is megmutatták magukat. Igaz a repülésre nem volt lehetőség, de azért egy-két hajtómű-indítás történt, hogy legyen rendes kerozinszag is a területen.

Modellezőnap az Aeroparkban
Fényképek: Bogdán Zsuzsanna / Kattintásra galéria nyílik...

A Liszt Ferenc Repülőtér közelsége miatt a repülést ezen a szombaton nélkülözni kellett, a modellek most a földön maradtak. Viszont volt belőlük bőven: antik modellek, kis és nagyobb repülőmodellek és helikopterek az igazi repülőgépek mellett, alatt - ahol hely volt nekik.

A kiállító SRCM és az EMH SE tagjai próbáltak azért a szárnyak alá szerveződni, mert a napsütés és a meleg ezt szükségessé tette. Viszont a jó idő miatt látogatókból és kérdésekből se volt hiány. Kisgyerekesek voltak többségben, a kicsik pedig rendkívüli módon élvezték a rengeteg modellt. 

A gázturbinás és motoros gépek indítására mindig többen összegyűltek, egy-két szerencsés gyerek még ki is próbálhatta, hogy milyen egy ilyen modellnek gázt adni.

A modellezők az Aeropark meghívására érkeztek az adott napra, amely mind a hobbinak, mind a parknak előnyöket nyújt. A park a szokásos - egyébkén egyáltalán nem szerény méretű és értékű - gyűjtemény mellé ezen a napon valami különlegeset is nyújt, a modellezés pedig egy népszerűsítő lehetőséghez jut - így az "üzlet" mindkét félnek előnyös.

A tervek szerint jövőre is sor kerül majd a modellezőnapra az Aeropark Budapestnél. 

Modellezőnap az Aeroparkban