rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2021. december 1.

Pénztárcabarát heli motor: Combove

"Beesett" hozzánk egy érdekesség: Combove 4730 520kV. Ez a márka a legtöbbünk számára teljesen ismeretlen, de nem biztos, hogy ez így is marad. Ez a motor meglehetősen jónak ígérkezik mind a pénztárca, mind a minőség szempontjából.

Fontos megemlíteni, hogy ezt a motor vettük és nem kaptuk, véletlenül bukkantunk rá. Még kedvezményt se kaptunk, így érdekünk nincs abban, hogy ezt most megmutatjuk - okunk azonban van rá. Ez ugyanis egy olyan motor, ami a nagy kategóriát célozza meg, de messze nem kerül annyiba, mint az ismert márkák. Elvileg azonban azokhoz közeli tudást kellene hozzon.

Ez a motor a méretei alapján a 700-as kategóriát célozza meg, ahogy mi tudjuk, közel négy éves fejlesztőmunka áll benne. A csomagolása igényes, ahogy a motor maga sem a kínai tucattermék érzését kelti, minőségi anyagok vannak a kézzel tekercselt erőforrásban. Hogy mennyire veszi fel a versenyt a neves gyártók termékeivel, azt hamarosan magunk is megtudjuk. Amit a gyár azonban ígér: ez sem melegszik, a 10 pólusú motor ennek ellenére hozni fogja az elvárásokat.

A szép kidolgozású, minőségi doboz tartalmaz mindent, amit egy ilyen motor mellé elvárunk: zsugorcső, csatlakozók, matricák, papírok mellékelve.

Önmagában a termék azonban mit sem ér, ha nincs mellé szolgáltatás. A gyártóról túl sokat nem tudunk, annyi bizonyos, hogy a tajvani GAUI helikopterek kínai képviseletét is ők látják el, de teszteltük már az ügyfélszolgálatukat is. A gyártó eddig ezen a téren is jól vizsgázott, ügyfélszolgálatuk gyors, segítőkész, rövid idő alatt reagálnak mindenre. 

A tudását még nem ismerjük, az árát már igen: az pedig igen kedvező. A motor még nem került bele helikopterbe, de ez hamarosan változik: a tesztelése most kezdődik. Így a motorra hamarosan visszatérünk.

Pénztárcabarát heli motor: Combove