rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2022. március 2.

Megjelent az Align T15

Az Align legújabb modellje a T15. Ez a modell egy direct-drive dupla motoros helikopter, amely teljes 3D képességgel rendelkezik, és mindezt igen kis méretben tudja. A tömege mindössze 100 gramm körül van, a rotorátmérő pedig mindösszesen 280 mm. És mégis, ez egy teljes 3D képességgel rendelkező modell mind kezdő, mint haladó pilóták részére.

Megjelent az Align T15
Align T15

Nem titok, ez a modell az Align egyik legkisebb modellje, és elsősorban a kezdő pilótáknak szánták, míg a haladó pilóták szórakozásképpen is repülhetnek a modellel. A combo készlet akkumulátorral, szerszámokkal és kiegészítőkkel érkezik, de nem tartalmazza a töltőt és a rádiót. A rendszer alapértelmezésben a Futaba FHSS rendszerével működik együtt, de használható a DSM2/DSMX vevőkkel is, amelyeket a mellékelt kábellel lehet bekötni. A modell kiadáskori ára 255 dollár. 

A modellt Bluetooth 4.2-n keresztül, a saját alkalmazásával lehet beállítani, ami mind Androidra, mind iPhone-ra elérhető. A helikopter képes "attitude" módban is repülni, amivel a kezdők repülés-tanulását tudja segíteni, de alkalmas a 3D repülésre is, amikor a teljes tudása rendelkezésre áll.

Az alkalmazott direct-drive technológia nem használ áttételeket vagy szíjakat, a forgószárnyat a közvetlenül a főtengelyt hajtó motor forgatja, az 51 mm-es faroklégcsavar pedig saját brushless motor meghajtással rendelkezik. Ez a modell 2S akkumulátor segítségével repül, a gyári akkumulátora egy 360mAh 50C LiPo akkumulátor, aminek csak JST csatlakozója van.

 

Megjelent az Align T15