rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2022. május 1.

Fun Fly Százhalombattán, előmelegítés Halásztelken

Elindult a rendezvényszezon Magyarországon is. Szombaton tartottuk az idei első Fun Fly-t Százhalombattán, amihez az előmelegítés pénteken volt Halásztelken a Heliwood helyszínén. És bizony igen meglepően jól sikerült mind a kettő.

Hogy ennyien összejöjjünk egy rendezvényen már rég nem fordult elő Magyarországon. A több mint 20 pilóta folyamatosan megtöltötte a három felszállóhelyet szombaton, az ebédidőt leszámítva nem volt igazán leállás. Igaz, magyar viszonyok között még szokni kell a három kisméretű felszállóhelyet, inkább 1-2 kombinációban repültek a pilóták: vagy a teljes területet kihasználva - ami önmagában sem volt túl nagy - vagy a két szélén, de így is remek szinkronban ment minden.

A szervezés nagyszerű volt, az ebéd nagyon jó és jól szervezett, a társaság jó hangulatú. Úgy általában a két napra igaz, hogy nagyszerűen szervezetten, fegyelmezetten, de mégis jó hangulatban zajlott. A rengeteg felszállásra szombaton két nagyobb és egy kisebb törés jutott mindösszesen. Pénteken volt egy törés, de a pénteki nap inkább "szakmai" napnak tekinthető, ekkor kerültek beállításra a kisebb-nagyobb hibákkal küzdő helikopterek.

 

Meg kell említeni, hogy Ramocsa Zsolt - Ramo - most mindkét különlegességét elhozta: az Intermeshing helikopterből kettő is volt, míg a Ramo Coax szintén eljött.

A rendezvényre olyanok is kilátogattak, akik évek óta nem jártak a hobbink környékén sem, volt olyan aki 10 éve nem volt modellező rendezvényen, de most eljött. Az ilyen rendezvények mutatják meg, hogy van remény, a modellhelikopteres repülés egyáltalán nem kihalófélben levő sport. 

Fun Fly Százhalombattán, előmelegítés Halásztelken