Szabó, Péter - pgpetike
2022. július 10.

Global 3D 2022

A Global 3D 2022 július első hétvégéjén, Hollandiában került megrendezésre, ahogy mindig is volt a járvány előtt. Két év kihagyás után a rendezvényt mindenki nagyon várta.

Global 3D 2022
Global 3D Master pilóták / Forrás: XLPower

A verseny idén új helyre költözött, ami kényelmesebb volt az előzőnél. A három napos esemény a pilótáknak, a rendezőknek és a nézőknek köszönhetően nagyszerű hangulatban zajlott.

Végeredmények

Kisebb váltások mind a Master, mind az Expert osztályban voltak. A német Marius Gehle, és a tajvani Ryan Chiu nem tudott részt venni, így a pilóták listája az eredetihez képest kettővel rövidebb lett. Tíz versenyző indult a Master osztályban.

Több változás is volt az Expert pilóták között: a dél-koreai YoungBin Lee, Nagy Krisztián, és a tajvani June Lin nem tudott részt venni a versenyen, valamint Andrei Tripolt sem versenyezhetett, bár ő kapott rajtszámot. Viszont az utolsó pillanatban Fabian Kloß elindult a Global 3D 2022 Expert osztályában.

Expert osztály

Ethan Williams lett az ötödik, Florian Neuner a negyedik and Fabian Kloß a harmadik helyen végzett. A második helyet Wessel Haast kapta. A 2022-es év bajnoka Callum Henson lett.

Az eredmények PDF formátumban.

Master osztály

Csak két új név került itt a listára: Vava Boonmala és Henrik Clausen - előzőleg az Expert osztályban versenyeztek az első és a második helyen végezve. Marik Wiehenstroth végzett az ötödik helyen, Vava Boonmala máris negyedik lett, Kan Ponnooi állhatott a dobogó harmadik fokára, még Sakkarin Kongthon végzett a második helyen. A 2022. év bajnoka Kenny Ko.

A Master osztály végeredményei PDF formátumban.

Sajnos idén az RC helicopter Hub színeiben nem voltunk jelen a verseny helyszínén, a fontosabb pillanatokat tudtuk távolról követni. A videók folyamatosan kerülnek feltöltésre a Global 3D Youtube csatornáján.