rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2022. július 27.

Új modell egy új márkától: Goosky Legend S2

Néhány napja kaptunk egy üzenetet: "Láttad ezt? Látnod kell." És valóban érdekes. Egy új modell, amely kihívója az ismert modelleknek a kisméretű helikopterek között, a kezdőknek és a tapasztalt, pro pilótáknak készült. Teljesen új modell teljesen új forrásból.

Új modell egy új márkától: Goosky Legend S2

Ez a Goosky Legend S2. Valószínűleg a név nem dereng, de az S2 emlékeztethet valamire. Igen, jól gondolod, ez a helikopter egy 200-as beltéri és kültéri FBL modell az integrált FBL vezérlőjével - a Goosky GTS-sel, ami magában foglalja az S-FHSS vevőt is, de kompatibilis a DSM-X, S-BUS és PPM felületekkel egyaránt - egyik adó sem lehet gond. 

A 193 mm-es lapátokat használó forgószárny átmérője 440mm, maga a helikopter 436mm hosszú. 3S1P 750mAhakkumulátort használ. És az akkumulátor cseréje nem túl komplikált, az alsó része kihajtható, így a kabin maradhat a helyén - ez a megoldás egészen egyedi ebben a méretben, bár a nagyobb helikoptereknél azért nem ismeretlen.

A helikopter jó minőségű szénszálas és CNC alumínium alkatrészekből készült, ahol hasznos, fém megerősítéseket kapott, és... direct drive, azaz közvetlen meghajtású - nincsenek komplikált fogaskerekek, érzékeny szíjak. A szervókeretet a valódi 120° CCPM elrendezéshez tervezték. A farokmeghajtás független a 78mm-es farokrotort forgató  saját brushless motorjával. A lapátbefogókat összekötő tolórúd állítás-mentes, nem szükséges állásszöget állítani, tökéletesnek kell lennie.

A farokcső nem a hagyományos O cső, egy nagy merevségű profilra hajtott cső, hogy a töréseknek ellenálljon. És mindezek mellett a farokblokk maga kell, hogy felvegye a becsapódáskor keletkező erőket, ezzel óvva a vázat. A leszállótalp egy darabból álló erős nejlon szerkezet, amelyet úgy terveztek, hogy az erősebb leszállásokat is bírja.

A helikopter egy mobilos alkalmazással érkezik, a beállítás és a finomhangolás a telefon segítségével, vezeték nélkül történik. Ez a megoldás a helikoptert nagyon kezes gyakorlógéppé teszi. És igen, ez a modell egy valódi 3D gépnek szánt eszköz, de az abszolút kezdőknek is ideális. A teljes felszálló tömeg 345g.

Ha nincs rádió, az se probléma, a helikopter a saját adójával is érkezhet - jó nem a legtutibb, nem a legokosabb, de több, mint a semmi. Több variáció és felszerelés is van hozzá, mint az EPP doboz, több sínválaszték is elérhető, a piros-sárga, a zöld-sárga és kék-zöld kabin tetszés szerint.

Eddig a helikopter és annak részletei. Hogy jó-e? Még nem láttuk élőben, de annak kellene lennie. Az ázsiai tesztpilóták véleménye alapján egészen jó ezidáig.

És a modell története: az OMP M2 EVO-ra hajazó hasonlóság nem a véletlen műve, de a Goosky Legend S2 nem egy másolat. Közös gyökereik vannak, de az egy egészen más történet a modellek mögött álló személyekről. Nem megerősített információ, de az FBL szoftver egy továbbfejlesztett változata a konkurens modell szoftverének, ezen kívül ezen a modellen egy-két további fejlesztés is megtalálható.

jelenleg nincs Goosky Legend S2 a környéken, minél előbb próbálunk hozzájutni egyhez, hogy az életben is letesztelhessük. Ez idáig a kereskedők sem kerültek bejelentése - ennyire új maga a márka is.

Új modell egy új márkától: Goosky Legend S2