Bemutató, Pákozd, Kisbajtársak, Magyar Honvédség
2022. szeptember 24.

RC helikopterek a katonáknál

Szeptember 17-én rendezték meg a Kisbajtársak Találkozóját Pákozdon, a Katonai Emlékparkban, ahol a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége meghívására az RC helikopterek is megjelentek. Egy igazi kedvcsináló napot, a hobbit népszerűsítő programot tartottunk a közel ezer fős, meghívott vendégseregnek.

Az eredeti tervektől erősen el kellett térni, mivel sem a helyszín adottságai, de leginkább az erős szél nem kedvezett nekünk, így sajnos a valódi bemutató repülések helyett csak egy nagyon kis területen lehetett ízelítőt adni a helikopterekből. Viszont így is rengeteg érdeklődő és kíváncsi gyerek, felnőtt, civil és katona volt kíváncsi arra, hogyan működnek a helikopterek, mit csinálunk mi, és mit csinálhatnak a gépeink. A rendezvény teljes időtartama alatt folyamatos volt az érdeklődés, csak a kinti bemutatók idejére ürült ki a terem, ahol a beszélgetéseket tartottuk. Az érdeklődők között számos kadét is megjelent, akik a jövő állományát adhatják a Magyar Honvédség számára.

A program egyébként igen színesre sikerült, a mostoha időjárás ellenére a legtöbbet sikerült megtartani. Számos gyerekprogram, különböző szimulátorok, fegyverbemutatók adták a változatos látnivalókat. Külön érdekesség volt a mintegy százmilliós értéket képviselő "cukorkaosztogató gép", aminek talán még sose volt ennyire veszélytelen feladata, normálisan ugyanis robbanótestek biztonságos mozgatását végzi a tűzszerészek szolgálatában.  

A nap közepén a tábori étkezősátorban kaptunk ebédet az igazán jól sikerült babgulyás formájában.

RC helikopterek a katonáknál