rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2022. december 5.

Thailand Heli Blowout 2022 - összefoglaló

Az elmúlt hétvégén tartották a Thailand Heli Blowout 2022-t a thaiföldi Bangkok melletti Klong 11 RC modellrepülőtéren. Idén első alkalommal a Global 3D szabályrendszerét és felépítését átvéve tartották meg a versenyeket az ázsiai térség egyik legszabásúbb rendezvényén.

Thailand Heli Blowout 2022 - összefoglaló

A térség pilótáin kívül német és svájci pilóták is részt vettek a THB 2022-n. Az eredeti felállásban kezdő, expert és master kategóriákban versenyeztek volna a pilóták (ezek a fordulók az eredeti időbeosztásban még benne voltak), de a master osztály végül törlésre került, master pilóta nem is versenyzett. Helyette a THB-n jelen levő Sakkarin CD Kongthon, Kan Poonnoi és Vava Sasikana Boonmala, a Global 3D-n master osztályban versenyző pilóták a bírói székeket foglalták el.

A verseny expert kategóriájának dobogósai Fabian Kloß, Florian Neuner és Carl-Hening Siebert lettek. A szervezők azonban a beginner osztályban nagyon nem könnyítették meg a helyzetünket, a győztes Chareef Boracay lett, de a további versenyzők neveivel akad némi problémánk - sajnos a környezetünkben senki nem tudja elolvasni a thai betűket...

Sajnos a Thailand Heli Blowout esetében is elmondható, hogy a korábbi évekhez képest nagyot esett az érdeklődés a rendezvény iránt. A nézőszám a 2018-2019-es évekhez képest elenyésző lett, és a pilóták körében is sokat vesztett a THB a népszerűségéből. A korábbi években jóval több ország képviseltette magát, idén még a közelebbi régiókból is nagyon sokan kihagyták a megjelenést annak ellenére, hogy beutazási korlátozások már régen nincsenek érvényben.

 

Thailand Heli Blowout 2022 - összefoglaló