rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2023. január 11.

Az Omphobby válasza: M4 - Sky is calling

Azaz: hív az ég. Ez az Omphobby válasza a közepes méretű helikopterek oszályában lévő kihívásra: OMP M4. Érkezik az első 380-as méretű model az Omphobby-tól. Ez lesz a cég következő és ezidáig legnagyobb modellje.

Az Omphobby válasza:  M4 - Sky is calling
OMP M4 / még több kép...

Az Omphobby éppen most jelentette be az új OMP M4 helikoptert. Ez a model egy 380-as méretű, kíváló repülési tulajdonságokkal rendelkező modell lesz. A helikopter egy direct drive meghajtással rendelkező, szíjas modell. Számos egyéb szempontból a modell rengezeg tulajdonságon osztozik a kisebb méretű OMP modellekkel, hogy folytassa a már jól ismert OMP utat.

A modellt Jonas Wackershauser tervezte. A helikopter mellett ő tervezte a RotorTech Ultimate lapátjait is, és ő az egyik kulcsfigura az AccuRC mögött, így az ő személye és tudása garantálja, hogy a modell valóban nagyon jó konstrukció lesz.

Jonas szívesen válaszolt az új modellel kapcsolatos kérdéseinkre. Tömören azt mondta az új OMP M4 helikopterről, hogy:

Nagy kollektív tartományú rotor felépítéssel rendelkezik, hogy minden helyzetben extrém teljesítményt nyújtson, azaz lehetséges a ±14° kollektív és a ±14° ciklikus tartomány 
Nagy pontosságú, hosszú tartományú farokmechanika az egyszerű beállítás, precíz vezérlés és gyakorlatilag korlátlan farokerő érdekében.

 

Ezek mind azon kulcsfontosságú jellemzők között szerepelnek, amit az új M4 nyújt. Ráadásul a modell újabb, a HV akkumulátor technológiát használ majd.

Ez az Omphobby válasza a legutóbbi, ebben az osztályban megjelent modellekre. 

Szintén kulcskérdés: "mennyibe fog kerülni az OMP M4?". Az ára meglepően jó - talán a legjobb - a többi hasonló konfigurációjú opcióhoz képest - a PNP verzió 499 dollár, ami ennél a konfigurációnál messze a legkedvezőbb árcédula az osztályban. Ezen az áron a következőket kapjuk: ESC, motor, szervók,  és a lapátok - a helikopterrel együtt.

A készlet 349 dollárba kerül, és tartalmazza a helikoptert, a lapátokat és a motort.

És van még egy ok a helikopter mellett, amit ki kell emelni: az Omphobby egy régóta működő cég, nagy megbízhatósággal és jó hírnévvel. Amikor egy Omphobby modellt vásárolsz, nem veszed meg azt a kockázatot, hogy később nem tudsz alkatrészt vásárolni a modelledhez.

 

 

Az Omphobby válasza: M4 - Sky is calling