rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2023. január 13.

Megjelentek az Align TB70 brit árai

A brit importőr bejelentette az Align TB70 Egyesült Királyságban érvényes kiskereskedelmi árait - és ettől sem lesznek túl boldogok az EU-s vásárlók. Valami egészen érdekes helyzet van az EU-ban.

Megjelentek az Align TB70 brit árai

Az Align TB70 Top Combo 1599.99 fontba, míg a TB70 Super Combo változata 1359.99 fontba fog kerlülni a brit vásárlóknak. Ha ezeket az árakat euróra váltjuk, akkor napi árfolyamon ez kerekítve 1810 euró, illetve 1540 eurót jelent. Az eredeti Align TB70 kit nem kerül bevezetésre, helyette a Super Combo úgynevezett Split Down változatát értékesítik, ahol a nem szükséges komponenseket a vásárló kivetetheti a dobozból, így az üres kit még olcsóbbá válik, mint az eredeti Align változat.

Amióta a britek kiléptek az Únióból, ezen a téren sem az EU-ban, sem a Királyságban nem változtak a szabályok, így egy kicsit nehezen érthető, hogy hogyan is lesz az 1810 eurós brit modellből 2110 euró, illetve az 1540 eurós modellből 1937 euró az EU belső piacán. Ezek a különbségek nem szimplán árfolyambeli vagy kerekítési különbségek, hanem nagyon durva 300 illetve majdnem 400 eurós árkülönbség a brit és az EU-n belüli árak között.

Ez annyit jelent, hogy még akkor is megéri a britektől vásárlolni az EUs ügyfeleknek, ha arra vám, szállítás és sok esetben magasabb áfa rakódik rá. Nem mellesleg a három legfontosabb kereskedő, az ATModels, a Hely-shop és a Midland Helicopters megnyitotta az előrendelés lehetőségét.