rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2023. január 17.

Miniature Aircraft bemutatja az Interceptor 600-at a Rotor Live-on

Közeledik a rég várt Rotor Live hétvége. Ez az az éves rendezvény, ahol egy sor cég bemutatja a repülési szezonra szánt újdonságait. Idén a Miniature Aircraft új Interceptor 600-asa lesz az egyik ilyen termék.

Miniature Aircraft bemutatja az Interceptor 600-at  a Rotor Live-on

Az új Interceptor 600 gasser az egyike azoknak az új modelleknek, amelyeket a március 11-12-i Rotor Live 2023 rendezvényen a németországi Iffezheimben mutatnak be. Ezt a helikoptert benzinmotorokhoz tervezték, éppen ezért izgalmas, különösen az európai piac számára.

Mint ismeretes, az EU-ban ma már szigorúan szabályozott a nitro-metán üzemanyag, az RC helikopterekhez alkalmas nagyobb nitro volumen az uzemanyagban egyszerűen tilos, így az egyetlen valódi erőforrás a jelek szerint az elektromos motor. A Gasser (benzines) helikopterek gyártása nem elterjedt, a legtöbb modell benzines változata csak külön gyártott átalakító készletekkel érhető el.

Így Európában a dedikált benzinesek átvehetik a nitro modellek helyét, ezért az Interceptor 600 bejelentése és jövőbeli bemutatása a Rotor Live-on fontosabb lehet, mint sok más. Annak ellenére, hogy a helikopterekhez való nitro-üzemanyag máshol még kapható, az Interceptor 600-nak a világ többi részén is remek karrierlehetősége lehet, mert a nitrometán üzemanyag magas ára miatt jóval olcsóbb egy gasser helikopterrel repülni, mint nitrós társaival.