rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2023. február 17.

Milyen a szankcionált RC heli élet?

Ez az oldal a lehető legtávolabb van a politikától, és ennek most sem szabadna másként lennie, de mindannyian kíváncsiak vagyunk, hogyan változott az RC helikopterek világa Oroszországban a nyugati szankciók miatt, mennyire érintik az RC helikopter-pilótákat az országban.

Milyen a szankcionált RC heli élet?
Forrás: Dmitrij Dvorko / kattints a többiért...

Dmitrij Dvorko az orosz RC helis közösség tagja, ő beszélt nekünk a mai oroszországi RC életről. Mint mondta, nyilván nem minden olyan, mint korábban, de szerencsére az élet e tekintetben nem sokat változott, és továbbra is a megszokott módon üzemelnek, bár pár kihívással szembe kell nézniük.

Dmitrij azt mondta nekünk:

Ami a hobbit illeti, elvileg minden rendben van.

Az alkatrészek, kitek rendelése Európából nehézkes, de a termékek nagy részét Ázsiában gyártják, a világ azon része Oroszországot nem szankcionálja, így még európai vagy más márkák is elérhetők számukra, csak a kínai barátaiktól kell most rendelniük.

A szabályozás elviekben nem változott, így az RC modellezés összességében továbbra is legális, bár az utóbbi időben néhány korlátozást vezettek be. Ezek a korlátozások többnyire kibővített vagy újonnan bevezetett, az RC repülés számára tiltott területek, ezért kénytelenek a hobbit a korábbi területektől távolabb űzni. Szerencsére Oroszország elég nagy ahhoz, hogy alternatív és még mindig legális helyeket találjanak.

Az Oroszországot érintő szankciók általában nem korlátozzák a helyi RC helikopter életet, csak kicsit módosítják a dolgokat.

Dmitrij még mindig posztol Oroszországból, YouTube-csatornát üzemeltet, és továbbra is posztol a Facebookon. És mivel Oroszország az egyik fő helikopterfejlesztő ország, elég jól repülnek ott.

Milyen a szankcionált RC heli élet?