rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2023. február 26.

Bemutatták a GDU S400 ipari drónt Magyarországon

A GDU S400 megérkezett Magyarországra. A kínai Global Drone Union, azaz a GDU Tech Co. Ltd zászlóshajója a lehetséges magyarországi állami felhasználóknak adott ízelítőt a képességeiből.

Bemutatták a GDU S400 ipari drónt Magyarországon
Fényképek: Horváth Miklós / kattints a továbbiakért...

A GDU Tech 2015-ben alakult cég, jónéhány drón kapcsolódik a nevükhöz. Történetesen az első becsúsztatható karú drónt az O2-t is ők készítették. Ennek a cégnek a legújabb zászlóshajója az S400-as drón, amelyet kifejezetten professzionális célokra készítettek, és nem kisebb ellenfelet választott magának, mint a DJI Matrice. 

A drón önmagában nyújt néhány érdekes és egyedi szolgáltatást, mint a relay kommunikáció - ilyenkor egy közbenső állomás vagy egy drón segítségével akár hatótávon kívül is repülhet - vagy például a hivatalosan több mint egy órás repülési idő. Persze maga az eszköz egy rakás szenzort kapott, így akár bonyolultabb környezetben is jól elboldogul. A hasznos terhelhetősége ugyan 3kg, de azt akár 5000 méteres magasságig képes cipelni.

Ami viszont érdekes, az a gyár által kínált felszerelhető eszközök sokasága. Többek között az 1K felbontású duál szenzoros hőkamera, vagy a 8K-s kamera, de rendelkezik például ledobó modullal, amellyel 4 különálló csomag egy repülésben történő célbajuttatását tudja megvalósítani. 

Az egyes eszközök ráadásul kombinálhatóak is egymással, tehát például a csomagdobó modult lehet használni egy infra kamerával kiegészítve. 

A drón nem a hobbi felhasználókat célozza, alapára 14 ezer euró körül van, erre jönnek rá az egyes komponens árak, amik esetenként a 25 ezer eurót is elérik, vagyis mindenképpen sokmilliós beruházást kezd, aki a GDU S400-at választja munkaeszközül.

Bemutatták a GDU S400 ipari drónt Magyarországon