rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2023. március 27.

Csalók próbálják átverni a Goblin-felhasználókat

Bert Kammerer csalásra figyelmeztet. Egy valódinak tűnő webhely pótalkatrészeket, de még SAB Goblin kiteket is kínál olyan árakon, amik nagyon jónak néznek ki, de Bert Kammerer mindenkit figyelmeztet, hogy senki ne essen bele a csapdába.

Csalók próbálják átverni a Goblin-felhasználókat

A goblin-us.com látszólag legitim webhely, de vannak nyilvánvaló figyelmeztető jelek, hogy miért nem jó ötlet bízni a boltban. Az első jel a kitek árai, nyilvánvalóan túl olcsók ahhoz, hogy valódiak legyenek: például egy 738 dolláros készlet, a Raw 580 sem lehet 87 dollár még a legjobb akcióban sem, hacsak nem hamis ajánlatról vagy klónról és hamis ajánlatról van szó, de ez biztosan nem eredeti SAB termék.

Az alkatrészárak sokkal reálisabbaknak tűnnek, és ez még a tapasztaltabb Goblin tulajdonosokat is megtévesztheti. A Kapcsolat oldalon van egy cím, ami a semmi közepére vezet, a cím nyilvánvalóan hamis, Greenfieldben a 12833 irányítószám alatt nincs West Virginia Road. Úgyhogy nem fogod megtalálni a céget, ahogy a pénzedet sem.

A domain WHOIS rekordja megmutatja, hogy a regisztrátor kínai, a domaint a kínai Jie Wei regisztrálta Henanból. A regisztráció még csak nem is privát. Az SSL-tanúsítványt a Google adja ki, de ez nem jelent semmit, azon kívül, hogy a kommunikáció biztonságos és titkosított a géped és a weboldal között.

Bert Kammerer azt állítja, hogy ez a webhely megtartja az ügyfelek pénzét, és nem szállítanak ki semmit, és ez igen valószínű a fenti jelek alapján. Legyetek óvatosak!