rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2024. június 18.

Ez az új Spirit Wave rendszer

A várva várt új RX-TX rendszer már majdnem elkészült. De mi ez, és mit várhatsz ettől az új rendszertől? Nyílt titok, a Spirit Wave célja, hogy a Mikado VBar ökoszisztémájának kihívója legyen. Ezt tudjuk eddig.

Ez az új Spirit Wave rendszer

Az első hírek Tomáš Spirit új rendszeréről egészen régre nyúlnak vissza, de most a béta fázisban valósággá vált. A rendszert a múlt hétvégi Helifesten mutatták be. Adam De-Maine ebben az interjúban sokat beszél a rádió és a vevő kombinációjáról. Ha többet szeretnél tudni a részletekről, csak nézd meg, bár a videó angol nyelvű (felirata később lesz).

Maga a rádió nagyon kényelmes, tökéletesen illeszkedik a kézbe, az oldalsó markolat szintén nagyon kényelmes, csúszásmentes érzést biztosít. A botok jól vannak elhelyezve, lehet jó is meg rossz is - az érzékenységedtől függően - ezek a botok igen hegyesek, így nem csúsznak ki a "hüvelykujjas" pilóták ujja alól. A gimbalok feszessége meglepően erős, de nem zavaró, idő kérdése, hogy megszokd. Összefoglalva, a rádió nagyon kényelmes, bár méreteit tekintve valamivel kisebbnek tűnik, mint a konkurens VBar modellek.

Jelentős súlya van, pedig a műanyag változatot néztük meg, a pro változat alumínium házas lesz, ami nagyjából 200 grammal lesz nehezebb. Általánosságban elmondható, hogy az adó robusztusnak tűnik, mentes minden olcsóságtól. Sajnos ez az árcédulán is látszik. Nincs megerősítve, de a standard verzió 999 euró lesz (adók nélkül), míg a pro kiadás 1399 euróba kerül - plusz adók.

Ahogy arról már korábban szó volt, a Spirit Wave elsősorban a VBar piacát és felhasználóit célozza meg, az egész koncepció nagyon hasonló, bár az FBL vezérlő helyett Pár személyes, modellhez kapcsolódó opció az adó memóriájában kerül tárolásra.

Megjelenés dátuma még nem ismert, az előrendelés júliusban indul.