Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük az összes alapvető tudnivalót a modellhelikopteres repülésről. Szóval ha bele akarsz vágni, vagy csak tudni akarod, hogy hogyan is kellene csinálni, akkor kezdd itt.

A modellhelikopter vagy rádióirányítású rc helikopter NEM JÁTÉK! Még a legkisebb helikopter is  a másodperc tört része alatt súlyos, akár HALÁLOS sérülést tud okozni. Éppen ezért SOHA NE KAPCSOLD BE A HELIKOPTERT TAPASZTALAT VAGY TAPASZTALT PILÓTA SEGÍTSÉGE NÉLKÜL!!!! A helikopter helytelen beállítás vagy emberi hiba miatt azonnal felpöröghet, végtagvesztést, életveszélyes sérüléseket és nagyon súlyos anyagi károkat okozhat.

Inkább vedd fel a kapcsolatot velünk... (kattints ide).

De követheted a forgószárny blogot is, ami többek között kezdőknek és érdeklődőknek szól: http://forgoszarny.blog.hu/

 • GYIK.png

  Kérdések, amik elhangzanakpedig nem kellene

  Nézzük az öt leggyakoribb kérdést, amitől a legtöbb pilóta a falra mászik. Ezekre a kérdésekre nem szeretünk válaszolni - a legtöbben nem is hajlandók rá. Most azonban megerőltetve magam, megpróbálok rájuk válaszolni úgy, ahogy egyébként kellene.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. május 30.
 • GYIK.png

  Kérdések, amik sose hangzanak elpedig kellene

  Most pedig nézzük a valódi kérdéseket, amik gyakran elhangzanak, illetve amiknek el kellene hangzani, de nem szoktak. Az első és legfontosabb dolog: merj kérdezni, ha valamiben nem vagy biztos, ne kitaláld, hanem kérdezd meg - az sokkal biztonságosabb.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. május 30.
 • GYIK.png

  "Eldöntöttem, csinálni szeretném"...Hogyan tovább?

  Örülünk a döntésednek, az rc heli pilóták közössége alapvetően nyitott, így az újakat szívesen befogadjuk - ehhez csak kultúráltan kell viselkedni, elfogadni, vagy legalább meghallgatni a tapasztaltabbak tanácsait, és minden körülmények között betartani a szabályokat.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. május 30.
 • GYIK.png

  "Kaptam egy helikoptert"Hogyan tovább?

  Először is gratulálunk a helikopterhez. Az első, amit tudni kell, hogy milyen típusú és jellegű a gép. Ha szobai helikopterről can szó (rá van írva: INDOOR HELICOPTER), magunk is nekiláthatunk kísérletezni, a helikopter nagy kárt nem fog okozni. De ha ez a felirat hiányzik róla, a tömege több, mint 200-250 gramm, esetleg a fordulatszáma meghaladja a 1000 fordulat/percet, jó eséllyel komolyabb eszközzel kerültünk kapcsolatba.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. május 30.