Radar

Radar Mások írták

 • honvedelem hu repulonap torolve.jpg

  Elmarad a kecskeméti repülőnaphonvedelem.hu

  Hazánk biztonsága érdekében a katonaszakmai feladatok élveznek előnyt: A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2023. június 2.
 • Tesztelik a dronokat budapesten.jpg

  Tesztelik a drónos házhoz szállítást BudapestenIndex.hu

  A drónos házhoz szállítás lehetőségeit teszteli a DODO logisztikai megoldásokat kínáló cég és a Rossmann drogériahálózat. A tesztelés első fázisában azt vizsgálják, hogy milyen gyorsan képesek drónok használatával a rendelések teljesítésére.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2023. január 18.
 • Australia mid-air collition.jpeg

  Helikopterek ütköztek Ausztráliában

  Négy ember meghalt, három kritikus sérültet szállítottak kórházba, összesen tizenhárom embert láttak ell annak a balesetnek a következtében, ami hétfőn történt Ausztráliában, az Arany-parton (Gold Coast) a Sea World mellett, helyi idő szerint délután kettőkor.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2023. január 2.
 • Mi-24 331.jpg

  Az év utolsó kiképzése a szolnoki helikopterbázison

  Ma tartották az év utolsó kiképzését az MH86 Szolnok Helikopterbázison. Repült minden a Mi-17-től, az Equreuil-en át az Airbus helikopterekig. A bázis ezekből tett közzé néhány fényképet a FRacebook-on.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. december 20.
 • kamov26 HA-MPT.jpg

  Nem modell: Kamov KA-26 demo

  Ezt a videót az aerosport.hu tette közzé, a Budaörsi Airshow 2022-n készült még augusztusban. A HA-MPT Kamov KA-26 a kora ellenére még mindig működő és használt mezőgazdasági helikopter. Ez a látványos demo repülés bemutatja a gép manőverezhetőségét és képpességeit, még úgy is, hogy a helikopternek két csillagmotorja van a helikoptereknél általában használt gázturbinák helyett. Ezek a motorok produkálják a gép jellegzetes sivító hangját.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. november 26.
 • MH86 parancsnokvaltas.jpg

  Új parancsnok a Helikopterbázis élénhonvedelem.hu

  Ünnepélyes keretek között rendezték meg az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoki beosztásának átadás-átvételét a Tisza parti városban, szeptember 26-án, hétfőn. A rendezvényen mások mellett részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. szeptember 27.
 • Megemlekezes szentkiralyon.jpg

  Ők a mi hőseink voltakLHSN.hu: Megemlékezés a 40 éve történt balesetről

  Negyven évvel ezelőtti helikopterbaleset áldozataira emlékeztek az egykori szentkirályszabadjai katonai repülőtéren, az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred egykori katonái.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. május 4.
 • Mil Mi-8 szolnok.JPG

  Elbúcsúzott a magyar légtértől az utolsó Mi-8-asLHSN.hu

  Úgy tudjuk, 52 év folyamatos szolgálatot követően kivonja a Magyar Honvédség a rendszerből a Mi-8-as szállítóhelikopter típust, ezért az utolsó repülőképes gépükkel országjáró búcsúrepülés keretében köszöntek el a katonák a magyar égbolttól pénteken - írta az LHSN.hu.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 26.
 • 72382002_2852486858335090_3349429747569393664_n.jpg (1)

  Megérkezett az első két H-145MA díszkíséret sajnos elmaradt - LHSN.HU

  Megérkezett az első két, vadonatúj Airbus H-145M típusú könnyű-többcélú szállítóhelikoptere a Magyar Honvédségnek hétfőn, melyből a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program részeként húsz darabot vásároltak.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2019. november 19.
 • 20191118_h145m_dv-31-2.jpg

  Már a szolnoki bázison vannak a Magyar Honvédség első H145M helikoptereiJetfly.hu

  Már a szolnoki helikopterbázison van a Magyar Honvédség első két Airbus H145M típusú helikoptere, melyek 2019. november 18-án, hétfőn érkeztek haza a gyártó donauwörthi telephelyéről.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2019. november 19.
 • Illustration, a test version of the Mi-28NM Havoc

  Összevonják a két legrégebbi orosz helikopter-tervezőirodátairportal.hu

  A Russian Helicopters orosz helikoptergyártó holding vélhetően felsőbb utasításra összevonja két legrégebbi tervezőirodáját, a Kamovot és a Milt. A létrejövő új vállalat neve Nemzeti Helikopterfejlesztési Központ (NHC) lesz.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2019. október 16.
 • Légimentő10.jpg

  HOLNAPTÓL MENTHETNEK Írta a police.hu március 31-én

  A Készenléti Rendőrség három darab EC135P2+ típusú mentőhelikoptert adott át üzemeltetésre az Országos Mentőszolgálat tulajdonában álló Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek. A helikopterek közül kettő 2019. március 31-én Budaörsről szállt fel, hogy elfoglalja állomáshelyét a szentesi, illetve a debreceni légimentő bázison, a harmadik a budaörsi bázison állomásozik.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2019. április 1.
 • IMG_2600.JPG

  Nem biztos a Cobra idei szerepléseAirshowinfo.hu

  2017 Május 25-én a Flying Bulls helikopterét megtörték az ausztriai Tirolban. A gép azóta nem repült, bár sérülései nem voltak súlyosak. Eme év márciusában a Flying Bulls által kiadott naptárban a helikopter szerepelt az idei Airpower 19-es eseményben résztvevőként. Kíváncsian kérdeztük a tulajdonost, hogy ez esetleg azt jelentené hogy a gép szerepelni fog majd a repülőnapon. Az alábbi hivatalos választ kaptuk a csapattól.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2019. március 27.
 • safe_image.jpg

  HungaroControl: egyre több gondot okoznak a szabálysértő drónokportfolio.hu - a jetfly.hu megosztásában

  Egy év alatt megnégyszereződött a szabálysértő drónreptetésekkel kapcsolatos bejelentések száma. 2018-ban több mint egy tucat repülőgép személyzete jelezte a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak, hogy drónt láttak a gépek közelében. A társaság minden alkalommal megtette a szükséges intézkedéseket.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2019. január 18.
 • chamonix rescue.jpg

  Mentés a francia Alpokban, Chamonix-banA híressé vált manőver a francia csendőrség EC145-ösével

  A hírekben is bemutatott mentés hosszabb változata, amikor a francia csendőrök EC145-ös helikoptere a hófalnak támaszkodva egy leszállótalppal hajtotta végre a térdsérült síelő mentését. A műveletre a nagyon gyorsan romló időjárás miatt volt szükség.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2019. január 14.
 • DSC_0060.jpg

  MH86 - Családi naptól, családi napig!harcihelikopteresemlekek.blogspot.com

  Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis a Magyar Honvédség 170. éves évfordulóján is kiváló és tartalmas családi nappal várta a bázisra látogatókat. Azonban az idei évben nem csupán "csak" családi nap volt a szolnoki bázison, hanem katonai helikopteres találkozó és egyben toborzó nap is.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. június 22.
 • Fenestron.jpg

  50 éves a FenestronCollective Magazine

  50 éves, de a Fenestron egy nappal se néz ki öregebbnek 20-nál 😉Tökéletes Airbus H145 kapás @helicotter-től az Instagram-on.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. június 21.
 • b1.jpg

  A MI-24-es magyarországi történeteHáború Művészete

  Ahogy a Háború Művészete írja: A jelenlegi információk szerint nemsokára ismét a magyar égboltot fogják karcolni az ék alakú felségjelzéssel ellátott Mi–24-esek. Egy összefoglaló a HIND típus magyarországi életéről.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. június 20.
 • MH86 Legi felderites.jpg

  Légi Felderítési Gyakorlatjetfly.hu

  Befejező hetéhez érkezett a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban zajló 35. Nemzetközi Katonai Megyfigyelői Tanfolyam. A foglalkozás célja az volt, hogy az ENSZ fegyvertelen katonai megfigyelői a szabályoknak megfelelő módon, alacsony magasságon információt gyűjtsenek a műveleti területről.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2018. június 7.